ثبت شرکت

نیازمندی های مربوط به ثبت شرکت،ثبت برند،ثبت تغییرات و ...

ثبت شرکت

نیازمندی های مربوط به ثبت شرکت،ثبت برند،ثبت تغییرات و ...

بایگانی
  • ۰
  • ۰

در مقالات گذشته به هیات مدیره به عنوان یکی از ارکان شرکت‌­های سهامی اشاره کردیم و هم­چنین به حدود مسئولیت و اختیارات ایشان پرداختیم و نیز در مورد لزوم سهام­دار بودن مدیران و ضمانت اجرای آن نیز سخن به میان آمد که عملا باعث می­شد در شرکت­های سهامی برخلاف شرکت های با مسئولیت محدود نتوان خارج از دایره سهام­داران دست به انتخاب مدیران و اعضای هیات مدیره زد.

اکنون زمان مناسبی است تا در مورد محدودیت‌­های قانونی در راه انتخاب اعضای هیات مدیره توضیح داده شود.

همان­طور که در ماده 107 از لایحه­‌ی اصلاحی قانون تجارت مورد اشاره قرار گرفته است، شرکت سهامی به وسیله­‌ی هیات مدیره­ ای از بین صاحبان سهام انتخاب شده و کلا یا بعضا قابل عزل می‌­باشند اداره خواهد شد. تصور رها شدن بحث در همین مقطع، از طرف قانون­گذار با فرض حکیم بودن این نهاد در تعارض می­‌باشد، لذا با عنایت به همین تصور بجا، قانون­گذار در ماده 111 لایحه اصلاحی در ماده ای با این متن " اشخاص ذیل نمی‌­توانند به مدیریت شرکت انتخاب شوند " به فهرست کردن محدودیت­‌های قانونی در راه انتخاب اعضای هیات مدیره پرداخته است.

به صورت فهرست‌­وار این محدودیت بدین ترتیب خواهد بود:

  • محجورین و کسانی که حکم ورشکستگی آن­ها صادر شده است.
  • کسانی که به علت ارتکاب جنایت یا یکی از جنحه‌­های ذیل بموجب حکم قطعی از حقوق اجتماعی کلا یا بعضا محروم شده باشند در مدت محرومیت:

سرقت- خیانت در امانت- کلاهبرداری- جنحه­‌هایی که به موجب قانون در حکم خیانت در امانت یا کلاهبرداری شناخته شده است، اختلاس، تدلیس، تصرف غیر قانونی در اموال عمومی.

  • هیچ­کس نمی­‌تواند به عنوان مدیریت عامل بیش از یک شرکت انتخاب گردد.

جای دارد که در مورد هر کدام از این مفاهیم مقداری توضیح ارائه گردد.

محجورین: مطابق لغتنامه محجور به معنی بازداشته شده و منع کرده شده می­‌باشد به زبان حقوقی محجورین افرادی هستند که از تصرف در اموال خود و هم­چنین بهره گیری شخصی و بی واسطه از حقوق مالی خود محروم می­‌باشند

به موجب ماده 1207 قانون مدنی صغار و اشخاص غیر رشید و مجانین در دسته‌­ی محجورین قرار خواهند گرفت.

علاوه بر این موارد، شخص ورشکسته نیز که ورشکستگی وی ثابت شده باشد در حکم محجورین خواهد بود و از کنترل اموال خود محروم خواهد بود.

در بحث ارتکاب جرائم و محکومیت­‌های تبعی نکته حائز اهمیت قطعیت حکم می­‌باشد، در نتیجه هرگونه اتهام و یا حتی صدور کیفرخواست تا قبل از مرحله­‌ی قطعیت یافتن احکام نمی‌­تواند موجب ممنوعیت انتخاب فرد به عنوان مدیریت گردد.

پیرامون بحث مدیرعاملی در شرکت­‌های سهامی نیز می‌­توان به الزام به عدم تصدی به بیش از یک پست مدیرعاملی توسط افراد اشاره کرد، بدین ترتیب هرگز یک نفر نمی­‌تواند به صورت هم­زمان در دو شرکت مدیرعامل باشد  در غیر این صورت تصمیمات و دستورات وی برای ثالث دارای اثر نخواهد بود؛ در کنار اشاره به این حکم می‌­توان از امکان اشتغال به عضویت در هیات مدیره در بیش از یک هیات برای افراد سخن گفت، لذا افراد می‌­توانند در بیش از یک شرکت به عضویت هیات مدیره درآیند.

برای تکمیل این بحث در باب ممنوعیت­‌های انتخاب مدیران باید گفت چنان‌­چه فردی به عنوان بازرس شرکت انتخاب شده باشد، مادامی که به آن سمت اشتغال دارد حق ندارد به عنوان مدیر انتخاب گردد.


منبع: http://mag.sabtyar.com/573/محدودیت-های-انتخاب-عضو-هیات-مدیره/

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی