ثبت شرکت

نیازمندی های مربوط به ثبت شرکت،ثبت برند،ثبت تغییرات و ...

ثبت شرکت

نیازمندی های مربوط به ثبت شرکت،ثبت برند،ثبت تغییرات و ...

بایگانی
  • ۰
  • ۰

مقدمه


قانون­گذار در باب تغییرات در سرمایه شرکت­های سهامی خاص و عام در بخش هشتم از لایحه اصلاحی قانون تجارت و ماده شماره 157 به بعد در خصوص افزایش سرمایه و بعد از آن کاهش سرمایه و احکام و قواعد پیرامون آن به بررسی نشسته است از این روی و با عنایت به اهمیت بالایی که این بحث در میان شرکت ­های تجاری دارد در مقاله پیش رو به صورت اجمالی به برخی مقررات پیرامون افزایش سرمایه می­پردازیم.

روش های افزایش سرمایه 

در اولین ماده از مواد مربوط به افزایش سرمایه قانون گذار اشعار داشته است که سرمایه شرکت را می­توان از طریق صدور سهام جدید و یا بالابردن مبلغ اسمی سهامموجود افزایش داد.

به این ترتیب دو روش اصلی برای افزایش سرمایه وجود دارد؛ یا شرکت همان سهام موجود را افزایش مبلغ داده و فرضا برگه سهام پنجاه ریالی را پنجاه و پنج ریالی می­کند و یا این­که سهام موجود منتشر و توزیع خواهد کرد.

از میان این دو راه روش اولی نسبتا محدود تر از روش دوم می­باشد چراکه در افزایش سرمایه از طریق صدور سهام جدید، ممکن است که بنا به انتخاب و تصمیم ­گیری شرکت، پرداخت سرمایه به صورت نقدی و یا غیر نقدی باشد و یا از محل سود انباشته و یا مطالبات نقدی حاصل شده افراد و یا حتی از محل اضافه ارزش سهام جدید به سرمایه میسر می­گردد در حالی که در روش بالابردن مبلغ اسمی تادیه این مبلغ تنها باید به صورت نقدی بوده باشد و این­ مهم را نباید از نظر دور داشت که ارزش اسمی هر سهم در شرکت سهامی عام نیز نهایتا تا عدد 10هزار ریال ممکن است؛ بنابراین در صورتی که از ابتدا مبلغ سهام 10هزار ریال بوده باشد دیگر افزایش سرمایه از این طریق ممکن نخواهد بود.

یکی از امتیازاتی که در افزایش سرمایه از طریق صدور سهام جدید در شرکت سهامی خاص وجود دارد این است که این افزایش سرمایه صرفا در این نوع از شرکت می­تواند به صورت غیر نقد نیز باشد به شرط آن­که تشریفات مربوط به تقویم و تادیه این دست از آورده ها مطابق همان روشی که در ابتدای کار و در مقام تاسیس طی شد، باز هم گذرانده شود.

گزارش هیات مدیره 

به منظور اتخاذ تصمیم در مورد افزایش سرمایه، هیات مدیره باید گزارشی در مورد لزوم و چرایی نیاز شرکت به افزایش سرمایه تهیه کرده و به نظر بازرسان نیز برساند و با دعوت از مجمع عمومی فوق­العاده-افزایش سرمایه در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می­باشد- پیرامون این دستورجلسه به بحث نشسته و نظر مساعد این مجمع را جلب نماید.

در این مجمع گزارش هیات مدیره و دلایل ایشان به همراه نظرات بازرس یا بازرسان مورد بررسی قرارخواهد گرفت و نهایتا خروجی جلسه تایید یا رد این پیشنهاد خواهد بود.

در صورتی که مجمع عمومی فوق­العاده مزبور رای به افزایش سرمایه بدهد می ­بایست به هیات مدیره اختیار داده تا این افزایش سرمایه را عملی نماید. نکته اینجاست که در صورت اعطای این اختیار به هیات مدیره، این هیات نهایتا 5 سال زمان خواهد داشت تا این اختیار را عملیاتی نموده و سرمایه شرکت را افزایش بدهد.

در افزایش سرمایه چه از طریق بالابردن مبلغ اسمی سهام موجود و چه از طریق صدور سهام جدید، شرکت ها به هیچ وجه اجازه ندارند به سراغ اندوخته­ های قانونی خود رفته و از آن محل برداشت نمایند.


منبع: http://mag.sabtyar.com/1037/نکات-مهم-افزایش-…در-شرکت-های-سهام/

  • ۹۷/۱۰/۲۲
  • یاسمن سیدی

افزایش سرمایه

شرکت سهامی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی